Necesitatea sicrielor de zinc

Chiar daca o persoana a fost bolnava de mult timp, iar medicii nu au dat predictii bune, moartea este intotdeauna o surpriza. Poate dezactiva in permanenta pe toti cei dragi, rude, prieteni etc. Dar mai trebuie sa gasesti puterea pentru a organiza o inmormantare. Pentru ca o persoana sa poata fi adusa in tara, in ultima sa calatorie pe pamant, intr-un timp scurt, este necesar sa efectuezi o cantitate mare de munca, sa nu uiti nimic si sa tii cont de toate subtilitatile ritualului. Si primul element de pe lista pregatirilor pentru inmormantare, este sa comanzi un sicriu de zinc, precum si alte accesorii.

Comandarea sicrielor de zinc

In cele mai multe cazuri, sicriele de zinc sunt facute la comanda. Acest lucru este frecvent intalnit, mai acum cand coronavirus produce atatea decese. In acest caz, cererea pentru sicrie de zinc este in crestere. Pentru a plasa o comanda, trebuie sa specifici parametrii necesari, dupa care poti alege un aspect standard sau individual. De exemplu, poti selecta un model existent din catalog. Forma sa poate fi hexagonala sau patrata. Pretul sicrielor depinde de mai multi parametri:

  • dimensiune,
  • disponibilitatea si tipul de accesorii,
  • material interior.

De ce sunt fabricate sicriele din zinc?

Raspunsul la intrebarea de ce sicriele sunt fabricate din zinc este simplu: proprietatile sale sunt potrivite pentru transportul corpului. Initial, sicriele de zinc erau foarte scumpe. Acum sicriele speciale sunt realizate din otel zincat, si acest material este mai accesibil, iar productia de sicrie de zinc a devenit larg raspandita, mai ales acum cand Covid 19 ucide oameni din intreaga lume. Un sicriu de zinc poate cantari intre 200 la 300 kg, si prin urmare, sunt necesare transportoare funerare speciale.

De ce este necesara sigilarea sicriului de zinc

De obicei, sicriele de zinc sunt sigilate si un astfel de material este utilizat numai pentru transportul celui decedat. Insa, in cazul in care cel decedat a murit de coronavirus, sicriul trebuie sa ramana inchis ermetic, pentru a nu raspandi virusul in jur. Zincul este un material cu topire scazuta, astfel ca sicriul din acest material poate fi lipit cu usurinta. Un sicriu sigilat este utilizat pentru a transporta corpul pe distante lungi si pentru moarte din cauza unei boli contagioase, asa cum este Covid 19. Preliminar, corpul este stropit cu substante speciale, introdus intr-un sac din plastic, apoi iar stropit cu aceeasi substanta si iar invelit in sac, dupa care sicriul de zinc este sigilat si introdus in pamant. In conditii normale, sicriul de zinc mentine corpul decedatului o mai lunga perioada de timp pana la inmormantare. Absenta aerului curat incetineste procesul de descompunere. Etanseitatea sicriului permite evitarea aparitiei mirosului neplacut, deoarece sicriele de zinc sunt transportate in masini alaturi de oameni, in conditii normale. Pentru ei, prezenta incarcaturii, trebuie sa ramana invizibila. Astazi, inmormantarea are loc intr-un cerc restrans de doar 8 persoane apropiate de cel decedat. Un sicriu de zinc protejeaza oamenii de virusul ucigator, care ar putea fi transmis de cel decedat.

https://repatrieri-decedati-romania.ro/