Cotatii valutare in timp real – curs valutar live

Nu toata lumea stie cum se stabileste cursul valutar zilnic: nu este vorba despre o valoare aleasa de Banca Nationala a Romaniei si nici macar de o medie a cursului din piata pe parcursul zilei. Pur si simplu, la ora 13:00, in fiecare zi lucratoare (zi bancara), BNR preia cursul din piata din acel moment si il considera curs valutar de referinta, valabil in mod oficial pentru urmatoarea zi lucratoare.
Acest curs se foloseste in economie pentru diverse tranzactii, de exemplu la notar pentru contractele de vanzare – cumparare, dar si pentru facturare in cazul unor factori raportate la euro sau dolar, pentru populatie sau intre societatile comerciale. Pe bnr-cursvalutar se poate urmari cursul valutar zilnic, precum si istoricul acestui curs valutar, pentru a avea o privire de ansamblu.

In unele momente, daca vrei sa schimbi valuta intr-o cantitate mai mare, este bine sa acorzi atentie cursului valutar real din acel moment. Poti foarte simplu sa consulti pe internet cotatii valutare in timp real si sa stii care este trendul real. Vei observa ca bancile si casele de schimb valutar isi actualizeaza peste zi de mai multe ori cursurile valutare, mai ales atunci cand se inregistreaza volatilitate ridicata pe piata valutara.

Daca observi ca dupa-amiaza cursul valutar creste puternic si un curs mai bun te-ar avantaja la o tranzactie, ai putea amana semnarea tranzactiei pentru ziua urmatoare, daca ai aceasta flexibilitate. Trebuie spus oricum ca adesea se presupune ca BNR intervine pentru a proteja leul si, chiar inainte de ora 13, uneori leul se apreciaza brusc fata de valorile din cursul diminetii. Evident, sunt doar speculatii, aparenta, nimeni nu stie exact cum, cand si cat intervine BNR pe piata libera, insa analistii pot sa intuiasca anumite interventii. BNR are rolul de a tempera unele excese din piata si de a proteja moneda nationala, fara a mentine insa un curs valutar artificial (costul ar fi mult prea mare pentru banca).

Website-ul curs-valutarbnr.ro ofera asadar curs valutar in timp real nu numai pentru leu versus euro, ci si pentru euro vs dolar si alte cotatii ce pot fi considerate de interes general. Investitorii pot folosi aceste informatii la nivel si mai avansat, dar datele sunt utile si pentru populatie, in anumite momente. Pe acelasi website exista multe alte informatii utile din sfera cursului valutar, de la curs valutar din anumite date, pana la convertor valutar si alte instrumente si date.

Cursul valutar isi pune amprenta asupra evolutiei economiei, dar si asupra finantelor personale, in multe momente – mai mult sau mai putin constientizate de populatie. Preturile la produse (atat cele de larg consum, cat si cele de folosinta indelungata) depind de asemenea foarte mult de evolutia cursului valutar, de aprecierea sau deprecierea leului fata de principalele valute internationale.