Tur Bucuresti cu bicicleta electrica – placut, simplu, eficient

Ne-am obisnuit sa cautam vacante de tip city-break pentru a descoperi diverse capitale europene, insa avem mai aproape si deci mult mai ieftina o destinatie frumoasa pentru toti cei din afara Capitalei Romaniei: putem merge in Bucuresti pentru o vacanta de week-end sau de cateva zile in timpul saptamanii. Probabil ati fost prin Bucuresti de obicei doar cu treaba, in alerta, si ati invatat orasul din mers, anumite zone centrale si semi-centrale. Insa pentru experienta turistica avansata in acest oras, ideal este sa faceti un tur „ca la carte”, poate chiar cu ghid turistic. Sau, daca nu, cu ajutorul informatiilor pe care le gasiti online.

Veti observa ca mai mereu prin Centrul Vechi si prin alte zone de interes din Bucuresti exista ghizi care le prezinta turistilor straini diverse obiective din oras. De obicei in limba engleza, dar este posibil sa auziti si alte limbi ale ghizilor din tarile de origine, insotiti de ghizii romani. Daca turistii straini sunt atat de interesati de astfel de tururi, noi, romanii, de ce nu am fi?! Avem lucruri frumoase si interesante langa noi, o istorie densa, despre care stim atat de putine…

Inca un element important: la fel cum se intampla in marile orase europene, si in Bucuresti incep sa prinda contur tururile realizate cu bicicleta – pe cont propriu sau cu ghid, in grup organizat. Si pentru ca este un oras mare si nu oricine rezista pe distante lungi cu bicicleta, iata ca exista si varianta de tur vizitare Bucuresti bicicleta electrica – un mare plus!

Online veti gasi mai multe informatii atat despre avantajele bicicletelor electrice in utilizarea lor prin oras, cat si despre sistemele de bike rent in Bucharest – asa cum cauta de fapt mai ales turistii straini. Pentru ca in orasele dezvoltate este natural, simplu si eficient sa mergi cu bicicleta cat mai des nu doar pentru agrement, turistii straini care vin la noi in tara evident ca se gandesc inca de cand isi planifica vizita sa beneficieze si de tururi cu bicicleta sau de inchirieri biciclete in Bucuresti pe cont propriu, pentru tururi realizate in mod independent cu ajutorul hartilor online, cu GPS-ul pornit.

Placut, simplu, eficient – asa este un tur cu bicicletaelectrica prin Bucuresti. Poti ajunge nu doar prin Piata Universitatii, Centrul Vechi, Piata Romana, Piata Unirii, Parcul Cismigiu si zona Palatul Parlamentului – Parcul Izvor, ci si mai departe, spre Muzeul Taranului Roman, Muzeul Grigore Antipa, Piata Presei, Muzeul Satului, pana la Gradina Zoologica. In tururile organizate, nu se ating atat de multe obiective din lipsa de timp (in ideea de a si vizita anumite obiective turistice precum muzeele), insa daca stai cateva zile in Bucuresti si inchiriezi o bicicleta electrica pe termen lung, poti sa bifezi toate cele de mai sus si mult, mult mai mult decat atat.