Ciclismul și canicula. Sfaturi pe care este indicat să le aplici

medic

Vara este o perioadă fantastică pentru pasionații de ciclism, cunoscuți pentru plăcerea de a prinde răsăritul și apusul soarelui în aventura lor pe două roți. Dacă te numeri printre împătimiții de ciclism, știi că valul de căldură nu este un obstacol, în special dacă ai la tine un kit complet care să te ajute în orice situație. O călătorie în zilele toride de vară necesită o pregătire serioasă pentru problemele neprevăzute. Iată câteva dintre sfaturile pe care profesioniștii le oferă începătorilor atunci când pleacă la drum:

  1. Planifică și pregătește-te din timp

Alegerea traseului și planificarea călătoriei reprezintă un prim pas important pe care orice pasionat de ciclism trebuie să îl facă. Odată ales drumul pe care urmează să îl parcurgi, asigură-te că măcar un membru al familiei sau un prieten știe perioada și traseul pe care îl vei face – ține-l la curent cu evoluția ta, atunci când iei pauze.

  1. Consultă doctorul

O excursie cu bicicleta îți va solicita extrem de mult corpul, în special dacă ești începător. De aceea este indicat să iei toate măsurile de prevenție, măsuri care sunt acoperite de orice asigurare de sănătate. Astfel, pe lângă consultațiile periodice și analizele anuale, înainte de a începe fiecare călătorie, asigură-te că ai făcut o radiografie completă a stării tale de sănătate. Nu este indicat să pleci în plimbări lungi cu bicicleta dacă ai vreo afecțiune medicală, chiar dacă suferi de o simplă răceală.

  1. Adaptează rutele și echipamentul în funcție de anotimp

Dacă ai verificat vremea și se anunță temperaturi ridicate, alege traseele care au multă umbră, spațiile amenajate pentru pauze și sursele de apă – în cazul în care petreci mai mult timp în natură. Zilele călduroase de toamnă, cu vânt ușor și câțiva nori, fac mai prietenoase zonele aride, cu toate că, și în această perioadă, se recomandă alternarea cu trasee ferite de soare. De asemenea, cu o gamă variată de îmbrăcăminte de ciclism tehnic disponibilă, este esențial să alegi un echipament potrivit; un fermoar frontal cu lungime maximă te va ajuta să reglezi temperatura, iar un strat de îmbrăcăminte dintr-o țesătură ușoară te poate ajuta la îndepărtarea și evaporarea transpirației de pe piele.

  1. Asigură-te în caz de accidente

Aventurile cu bicicleta pot fi extrem de plăcute, însă nu ferite de pericole. Șansele de a fi accidentat sau de a te accidenta sunt numeroase, în special pentru că ești mai puțin protejat atunci când pedalezi pe șosea, alături de mașini sau pe un traseu montan. Din acest motiv, acoperirea cu o asigurare de sănătate privată care să îți permită accesul la clinici și medici specializați și care să îți ofere servicii la cele mai înalte standarde în caz de accident, este vitală. Mai mult decât atât, mai multe tipuri de asigurări de sănătate permit pacientului să se concentreze asupra sănătății sale, timp în care compania de asigurări va prelua responsabilitatea acoperirii cheltuielilor medicale. Astfel, vei putea să acorzi toată atenția recuperării, fără a te preocupa de facturile și demersurile specifice.

  1. Hidratează-te mereu

Una dintre cele mai mari provocări pe care le întâlnești atunci când pedalezi în perioada temperaturilor ridicate este hidratarea adecvată. Asigură-te că bei apă înainte, în timpul și după ce închei sesiunea de ciclism. Mai mult decât atât, evită consumarea apei reci în cantități mari întrucât îți poate provoca crampe și sentimentul de sete extremă – acesta este semn de epuizare din cauza căldurii. Alege să bei apă în cantități mici, odată la 5-10 minute, pentru a-ți satisface nivelul de hidratare.

În concluzie, plimbările cu bicicleta în mijlocul verii pot fi mult mai atrăgătoare decât o plimbare într-o zi de iarnă sumbră, dar au un set propriu de provocări pentru care să te pregătești.

Be the first to comment on "Ciclismul și canicula. Sfaturi pe care este indicat să le aplici"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*