Cum sa iti protejezi turbina?

Turbina auto este un sistem care foloseste energia gazelor polunate emise de motor pentru a comprima aerul care va fi introdus din nou in motor. Aceasta operatiune relativ simpla ajuta la cresterea randamentului motorului. Cu cat cantitatea de aer comprimat este mai mare cu atat mai mult creste si randamentul energetic. Datorita acestor motive majoritatea masinilor de pe piata au un sistem turbo montat. Randamentul energetic nu este singurul beneficiu pe care turbina il aduce. O turbina care functioneaza corespunzator este capabila sa ofere un raspuns mai rapid la accelerare, o cantitate mai mica de combustibil utilizat, mentine motorul masinii sanatos si de asemenea reducerea emisiilor poluante.

Daca ai nevoie de o turbina logan noua sau reconditionata poti intra pe site-ul celor de la turboshoet.ro caci produsele lor sunt originale si la o calitate superioara.

Desi o turbina auto poate rezista la fel de mult ca si motorul masinii uneori aceasta se poate defecta din mai multe motive, de la stilul de condus sau a uleiului pe care il folosim. Mai jos gasesti cateva metode prin care vei putea evita pe cat de mult posibil achizitionarea unei turbine noi sau repararea a celei actuale.

  • Folositi un ulei de calitate si schimbati-l in mod regulat, impuritatile regasite intr-un ulei de calitate indoielnica pot pune in pericol sanatatea turbinei
  • Nu opriti motorul masinii brusc, mai ales daca ati condus o perioada lunga de timp. Daca optati sa opriti motorul brusc veti forta turbina care este supra incalzita si care nu a reusit sa revina la o temperatura normala
  • Daca va pregatiti sa plecati la drum cel mai bine este sa lasati masina in repaos pentru cateva minute inainte de a accelera puternic. In aceste minute motorul va ajunge la temperatura de lucru normala si veti evita socurile termice ce ar putea afecta componentele turbinei.