De ce este important sa iti protejezi ochii in laborator?

Echipamentul de protectie este o cerinta obligatorie intr-o varietate de medii de lucru. Pe langa imbracamintea adecvata locului de munca, protectia extremitatilor este cel putin la fel de importanta.

Ochelarii de protectie sunt o masura de siguranta obligatorie in mediile de lucru unde expunerea la vapori si substante iritante sau toxice este inevitabila.

Munca in laborator nu face exceptie; manevrarea substantelor periculoase trebuie facuta in conditii de siguranta optima, utilizand echipamentul de protectie adecvat.

Ochelarii de protectie tip goggles sunt o alegere buna pentru laboratoare. Lentilele din policarbonat sunt o alegere populara, datorita greutatii scazute, si rezistentei la impact.

Ochelarii de protectie dotati cu astfel de lentile pot beneficia de tratament antizgariere, antiaburire, si o rezistenta crescuta la stropirea cu substante chimice.
De asemenea, lentilele din acetat sunt gandite pentru o protectie crescuta la chimicale.

In functie de aplicatia unde vor fi folositi, ochelarii de protectie pot dispune de diferite tipuri de ventilatie.
Ochelarii cu ventilatie indirecta sau fara ventilatie impiedica infiltrarea particulelor aeropurtate si a vaporilor care pot irita ochii. Pentru o buna etansare, ochelarii de protectie cu margini din material cauciucat sunt o alegere excelenta.

La alegerea unei perechi de ochelari de protectie, nici confortul nu ar trebui sacrificat. Bratele si puntea nazala ajustabila pot parea elemente de importanta minora, dar sunt indispensabile pentru o utilizare confortabila.