Alegerea celui mai bun fond de ten – sfaturi & idei

Alegerea produselor cosmetice trebuie sa tina mereu cont de mai multe criterii. Inainte de toate, este importanta compatibilitatea: mai exact, respectivul produs sa nu genereze alergii sau alte probleme, deci sa nu aiba efecte adverse. Apoi, vorbim despre eficienta – modul in care produsul isi indeplineste rolul pentru care a fost cumparat; asadar, nivelul de calitate. Abia apoi putem sa ne referim la alegeri ce se refera strict la culori si alte aspecte ori functii.

Sa luam exemplul fondului de ten, unul dintre cele mai utilizate produse cosmetice in randul femeilor. Prin utilizarea de fond de ten se ascund practic micile imperfectiuni ale fetei, iar calitatile sunt evidentiate.

Specialistii in domeniu recomanda mare atentie la textura fondului de ten, inainte de achizitie. In functie de consistenta, fondul de ten poate sa fie de mai multe tipuri. Produsele fluide sunt cel mai des intalnite si sunt recomandate pentru toate tipurile de ten, avand o putere de acoperire medie.

„Fondul de ten sub forma de crema este ideal pentru tenul gras, avand si efect de hidratare. Cu o putere de acoperire mare este o fondul de ten compact. O formula ceva mai noua si cat se poate de inovatoare, este cea spuma care este ideala pentru toate tipurile de fond de ten, protejand pielea dar avand o putere destul de mica de acoperire”, explica cei de la recomandari-specialisti.ro.

Pe langa textura, fac diferenta nuanta, ingredientele speciale (precum vitamine si minerale, colagen sau coenzima Q10), dar si elementele ce se refera la necesitatile deosebite ale tenului. Exista astfel solutii special dedicate pentru tenul gras, prea uscat, foarte sensibil sau acneic.

Este greu de stabilit un top de fonduri de ten care sa fie universal valabil pentru toate persoanele. Una dintre recomandarile de pe website-ul mai sus citat este fondul de ten ser corector Christian Dior Capture Totale Triple Correcting. Acesta puncteaza la mai multe capitole: acopera imperfectiunile tenului, ofera matifiere si luminozitate, ajuta la regenerarea celulara. Alte variante recomandate sunt fondul de ten Helena Rubinstein Spectacular si fondul de ten corector Vichy Dermablend.