Conceptul Smart TV atrage tot mai multi utilizatori

Daca in urma cu cativa ani principalele caracteristici cautate de clientii de televizoare erau utilizarea tehnologiei LED si existenta functiei HD Ready / Full HD, in prezent exigentele au crescut. Pe masura ce preturile s-au redus considerabil, iar tehnologia a avansat, conceptul Smart TV a castigat o cota tot mai mare de piata, iar ascensiunea continua.

In cel mai mare magazin online de pe segmentul electroIT din Romania, cele mai ieftine televizoare Smart TV pot fi comandate chiar si la preturi sub 1000 de lei (pentru diagonale de aproximativ 80 cm). Cu doar cateva sute de lei in plus se pot cumpara televizoare cu diagonale de aproximativ 100 cm. Tot mai mare cautare se observa si pe nisa de televizoare Smart TV 3D. De asemenea, apar si alte exigente – ecran curbat, Ultra HD / 4K, Wi-Fi integrat…

Printre marcile care au lansat pe piata locala televizoare Smart TV se numara Samsung, Philips, LG, Sony, Sharp, Panasonic, Hyundai, Horizon, Finlux. Exista si alte marci de televizoare, mai mult sau mai putin cunoscute, disponibile in magazine online si offline. Evident, preturile sunt mai mari la televizoarele produse sub marci consacrate si mai mici la televizoarele produse sub marci low-cost sau pur si simplu putin cunoscute publicului din Romania.

Marii producatori vin cu fel de fel de inovatii si argumente in prezentarile pe care le afiseaza online. „Fie ca doriti sa redescoperiti un film favorit sau, pur si simplu, sa urmariti un videoclip de pe YouTube, cu un televizor Sony posibilitatile sunt nelimitate”, se subliniaza pe emag.ro in prezentarea unui TV Sony Smart TV de 80 cm, disponibil la momentul redactarii prezentului articol la pretul promotional de 1299,99 lei (pret redus de la 1499,99 lei).

„Experimentati calitatea uimitoare a imaginii noastre  HD. Motorul de procesare unic X-Reality PRO de la Sony curata si rafineaza imaginile pentru o vizualizare incredibil de detaliata. Chiar si continutul redat la rezolutie mica este imbunatatit cu X-Reality PRO pentru a oferi o imagine de la Sony, care sa insufleteasca tot ce urmariti”, se mai mentioneaza in sursa citata. Statisticile arata ca cererea de TV-uri Smart TV creste continuu, iar tendinta este de asteptat sa se pastreze si in perioada urmatoare.