Curierat rapid – se poate si viteza, si siguranta, si pret corect

Unele firme de curierat rapid insista in ofertele comerciale exclusiv pe pret, mizand pe dorinta clientilor de a economisi cat mai mult in acest sector de servicii. De multe ori, preturile propuse sunt de fapt tot cam la nivelul pietei, insa serviciile oferite lasa mult de dorit, mai ales in perioadele in care intreaga industrie se confrunta cu aglomeratie – lunile noiembrie si decembrie spre exemplu.

Cand oferi un serviciu de slaba calitate la un pret aparent decent / mic, in realitate acel serviciu devine extrem de scump! Altfel spus, platesti de fapt prea mult pentru un serviciu care valoreaza mult mai putin decat ar trebui sa valoreze. Pentru mediul de afaceri, a colabora cu firme de curierat care ofera servicii „asa si-asa” nu este deloc o alternativa pentru business de succes. Nu trebuie niciodata acceptat compromis la calitate. Evident, greseli apar oriunde, insa depinde de numarul si gravitatea acestora, precum si de modul lor de rezolvare.

In general, cu cat prestatorii de servicii sunt companii mai mari, cu atat si aparitia de „neplaceri” este mai mare, caci o corporatie se misca greoi, precum un elefant. Mult mai indicat pare sa colaborezi in curierat cu firme mai mici, in special pe zona de curierat local. Cel mai bun exemplu este in Bucuresti, acolo unde exista o piata in sine. Orice magazin online din Capitala vinde poate chiar si jumatate din produse catre clienti din Bucuresti – Ilfov.

Asadar, o colabora local cu o firma de curierat rapid specializata in astfel de servicii este o decizie smart. Mai nou, „la moda” este livrarea in aceeasi zi. Clientii accepta sa plateasca mai mult pentru „luxul” de a primi in cateva ore ceea ce au comandat (desigur, ca extra-optiune). Unele magazine propun chiar livrarea in aceeasi zi ca standard, in mod gratuit, pentru a se diferentia si mai mult pe piata, pentru a oferi clientilor argumente suplimentare pentru achizitie.

Se poate si viteza, si siguranta, si pret corect in curierat? Se poate, insa trebuie analizata bine piata, trebuie studiate ofertele, dar si mediul online in general, acolo unde se pot gasi informatii multe in domeniu. Pentru a da un exemplu pozitiv, merita amintita firma Fastius Curier, remarcata permanent pe piata de curierat din Bucuresti & Ilfov, acolo unde activeaza de aproape 15 ani!