Cu masina inchiriata la plimbare prin tara

Putine persoane au timpul necesar sa faca o lunga calatorie cu masina prin tara, eventual de cateva saptamani. Si totusi, o astfel de vacanta are cu siguranta farmecul sau. Pentru a scurta distantele si pentru a economisi timp, o varianta si mai buna ar fi alegerea unui zbor cu avionul combinat cu inchirierea unei masini pentru plimbari intr-o anumita zona.

Spre exemplu, daca se doreste o vizita in zona de nord-est a tarii pentru un turist din Bucuresti sau Constanta, ideal este zborul cu avionul pana in Iasi (exista tot mai multe variante low-cost) si apoi cautarea unei firme ce ofera inchirieri auto iasi. Este placut astfel sa ai mobilitate totala si sa poti ramane noaptea la diverse pensiuni, continuand calatoria in momentul in care doresti.

Daca vrei sa rezervi un automobil in sistem rent a car, internetul este de mare ajutor. Alegand o firma locala de inchirieri masini iasi poti profita de preturi mici chiar si la automobile din clasele superioare. Daca inchiriezi o masina economica, cu atat pretul va fi mai prietenos.

Atentie, in functie de profilul calatoriei, incearca sa alegi o masina adecvata si bine echipata. Pentru a merge prin zone mai putin amenajate, un SUV va fi cu siguranta de ajutor. Mai ales iarna, asigura-te ca primesti o masina dotata asa cum trebuie – cauciucuri de sezon, sistem GPS etc.

Partea cea mai buna este ca ai mai putine griji cu aceste detalii, pentru ca cel mai probabil firma de inchirieri auto se va gandi la toate elementele pentru ca tu, in calitate de client, sa fii in siguranta deplina. Unele extra-optiuni pot avea costuri suplimentare, deci trebuie sa planifici totul cu atentie si sa intregi compania cu care colaborezi despre toate preturile.

In Romania, sistemul rent a car este cel mai des utilizat de catre turistii straini care vin in tara noastra cu avionul, dorind ulterior flexibilitate in miscare, pentru a „bifa” cat mai multe locuri vizitate (obiective turistice „clasice” si nu numai). Insa inchirierea de masini este o varianta foarte buna si pentru turistii romani care nu vor sa calatoreasca pe distante lungi cu masina proprie.