Alegerea unui aragaz din marea varietate de produse

Tot mai mult succes au si in Romania plitele si cuptoarele incorporabile, insa tot aragazul clasic este in topul vanzarilor de electrocasnice mari pentru gatit. Vorba vine clasic, caci aragazul actual poate fi extrem de modern, iar acest lucru se reflecta si in preturi: se poate cumpara un aragaz mult mai scump decat setul de plita si cuptor incorporabile.

Aragazul standard este, din punct de vedere functional, unul pe baza de gaz – de la retea sau de la butelie, in functie de locatia in care este utilizat. Chiar si aceste modele au insa in general aprindere electrica, pentru a usura misiunea utilizatorilor (fara chibrituri sau brichete necesare). Au aparut insa tot mai multe produse care folosesc electricitatea in loc de gaz. Spre exemplu, poate fi cumparat un aragaz al carui cuptor este electric – Electrolux EKK54555OX. Exista chiar si modele 100% electrice, care au suprafata de gatit vitroceramica. Un exemplu in acest sens: modelul FCCX58210 de la Hansa, prezentat aici, pe Besty.ro.

Care este cel mai bun aragaz? Depinde de fiecare, in functie de ceea ce prefera. Cert este ca, cel putin in privinta cuptoarelor, tot mai multa popularitate o au cele electrice, care ofera un control mult mai fin – poti seta temperatura, dar si anumite functii (ventilatie, rumenire) astfel incat preparatele sa nu se arda si sa fie mereu excelente. Ca in multe alte domenii, sintagma „cel mai bun” este subiectiva.

Pentru a gasi un aragaz cu recomandari cat mai multe din partea altor clienti, se pot cerceta site-urile online specializate in shopping si chiar magazinele online care permit postarea de recenzii. Evident, marile branduri precum eMag, Altex si Flanco sunt cele care atrag cele mai multe comentarii la produse, caci inregistreaza si cele mai multe vanzari. Indiferent de unde se va face achizitia, nu strica sa fie analizate si recenziile de pe aceste website-uri.

In magazinele offline poti doar vedea produsul din punct de vedere estetic, insa caracteristicile tehnice tot mai bine le analizezi pe internet. Cand ai identificat un aragaz, poate fi utila si o vizita pe website-ul producatorului, pentru a te asigura ca informatiile citite in alte surse sunt 100% corecte.