10 ani de OLX la nivel global

OLX, cea mai importanta platforma de anunturi online globala prezenta în 40 de tari, sarbatoreste zece ani de la lansare, deservind milioane de vanzatori si cumparatori în fiecare zi. Cu 1,7 miliarde de vizite pe site-urile sale si în aplicatiile mobile si peste 54 de milioane de anunturi noi postate în fiecare luna, OLX este printre cele mai vizitate site-uri din lume.

Înca din 2006, cand a avut loc lansarea initiala în Argentina, OLX a crescut la nivel global, devenind platforma de anunturi numarul unu în pietele în curs de dezvoltare din Asia, America Latina, Orientul Mijlociu si Europa de Est. Romania, Polonia, Ucraina, Columbia, Indonezia, Brazilia, Portugalia sau India sunt doar cateva dintre cele 34 de tari în care platforma este lider de piata.

La nivel global, OLX doboara recorduri importante avand: 54 de milioane de anunturi noi în fiecare luna; Cea mai descarcata aplicatie mobila pentru Android în peste 20 de tari; 3 case si 2 masini scoase la vanzare în fiecare secunda.

În Romania, www.olx.ro este liderul pietei de anunturi cu peste 3 milioane de oferte active si aproximativ 10 milioane de vizitatori unici lunar. La fiecare 30 de zile, romanii adauga în medie 1,5 milioane de anunturi noi în cele peste 11 categorii ale platformei. De asemenea, de la începutul anului si pana în prezent, www.olx.ro este site-ul care, luna de luna, a avut si cel mai mare numar de vizitatori unici din Romania (conform SATI.ro – Studiul de Audienta si Trafic Internet).

“Anul 2016 marcheaza 10 ani de cand OLX conecteaza la nivel global milioane de vanzatori si cumparatori. În Romania, suntem prezenti cu acest brand din 2014, în urma rebrandingului Mercador, precum si cu platformele Autovit.ro si Storia.ro. Le multumim pe aceasta cale tuturor romanilor care au construit alaturi de noi cea mare si dinamica piata de anunturi online.” mentioneaza Cristina Gheorghitoiu, General Manager Naspers Classifieds Romania.